2016/2017 - I издание

На 07.06.2017 г. в актовата зала на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, гр. Стара Загора се проведе тържествена церемония за награждаване на участниците в националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Конкурсът е едно от многобройните инициативи, които се организират по повод 60-годишнината от основаването на училището и 190-годишнината от рождението на патрона му.
На церемонията присъстваха официални гости, наградени участници от близки и далечни градове на страната, техните ръководители и гости.

Наградените ученици и техните ръководители бяха отличени с грамоти и с предметни награди.

Към всички присъстващи бяха отправени музикални поздрави, както и специални благодарности от директора на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ госпожа Милена Желязкова за активността и творческите решения на всички победители, които чрез участието си показаха своя родолюбив дух в проведения национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.
Победителите в Нац. конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!"

Излъчени са победителите на Националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ гр. Стара Загора под патронажа на Живко Тодоров - кмет на Стара Загора.

Участие в конкурса взеха над 150 деца от 1 до 12 клас от цялата страна. Учениците мериха знания и умения в пет категории: рисунка, есе, стихотворение, презентация и фотография. Компетентното жури във всяка категория класира следните ученици.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще бъде на 7 юни 2017 г., от 14:00 часа в актовата зала на училището.
Второ ОУ „Петко Р. Славейков“ - Стара Загора винаги е подкрепяло талантливите си ученици. Превърналият се в национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“ е традиция, която датира назад в годините (2012, 2015, „Моето училище“ 2017 и др.), и е давала поле за творчество в различни сфери на науката и изкуството.
Сайт с предишни издания на конкурса.