logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

IMG 750511Славейковци спечелиха престижни награди от Националния ученически конкурс по журналистика „Гео Милев", организиран от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа на  личностно развитие и къща музей „Гео Милев". Старозагорските журналисти Живка Кехайова, Зорница Семерджиева, Станимира Димова и Желязко Динев оцениха 220 ученически творби в индивидуалното класиране и 20 екипа с вестници от 20 населени места в България. 
Възпитаниците на Второ ОУ се представиха с материали от различни журналистически жанрове: статия, есе, интервю, репортаж, информационна бележка.
При индивидуалните участници в категорията за информационни жанрове в първа възрастова група Елица Щилиянова от 6б клас се класира на второ място.
Вестник „Искрици" - издание на Второ ОУ - получи Специалната награда за най-добре представил се екип от Стара Загора. На официалната церемония в къща музей „Гео Милев" (07.05.2019) бяха наградени с грамоти, плакети и книги  Борис Цветомиров от 6в клас, Габриела Минчева от 6в клас, Виктория Бурова от 6б клас, Ивайло Жеков от 6а клас, Деница Генчева от 7а клас. Младите журналисти от Второ ОУ са мотивирани за нови успехи в медийната сфера и изява на творческия талант.