logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Вдъхновени от Славейков

collage13.11На 13.11.2018 г. се състоя поредната изява, свързана с традиционните Славейкови дни във Второ основно училище.

Пред свои съученици седмокласниците Радосвета Банкова 7A и Жани Янев 7В  представиха съответно презентация и есе под наслов ,,Вдъхновени  от Славейков“.

От творбите на  учениците се долавяше вдъхновение, преклонение и отлично познаване на живота и делото на видния общественик и писател Петко Рачов Славейков.

Прочети още...

XXVI Национален ученически конкурс „110 години независима България“

collage110Четирима ученици от Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора достигнаха до Заключителния етап на XXVI Национален ученически конкурс под надслов „110 години независима България“. Съпроводени от началника на РУО-Стара Загора, Татяна Димитрова, те присъстваха на Церемонията по награждаване, която се проведе в залата на Националния политехнически музей в гр. София на 9-ти ноември.

Янка Такева, председател на НК „Родолюбие“ и председател на СБУ, поздрави участниците и връчи наградите.

Прочети още...

Славейкови дни

65656565Началото  на традиционните Славейкови дни във Второ основно училище „П.Р.Славейков“  бе поставено на 12.11.2018 г. , когато   Славейковото стихотворение „Татковина“  бе обявено за химн на училището. Във фоайето ВФ “Славейчета“ изпълниха с много ентусиазъм песента, която от днес нататък ще звучи на много училищни мероприятия и инициативи.

С аплодисментите на ученици, учители и гости на училището бе посрещнат химна на училището и бе открита изложбата от рисунки „Славейкови слънца“.

Силанизирането, като профилактична дейност – същност, технология, ефект

collageПетроваНа  06.11.2018 г. във II В клас се проведе семинар на тема: "Силанизирането, като профилактична дейност – същност, технология, ефект”. Семинарът е част от поредицата мероприятия от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата, провеждана от МЗ и Български Зъболекарски съюз.
​Лектор бе регионалния координатор за областта, д-р Радостина Петрова.

Безплатната силанизация на децата от 5-8 год. продължава до 19.11.2018 г., родителите все още имат време да се възползват от тази профилаткична мярка.