logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Екскурзия до "Момина крепост"

collageксилифорУченици от VII А, В и Г клас отбелязаха Деня на Стара Загора - 5 октомври, с еднодневна екскурзия до туристически учебен център "Момина крепост", Ксилифор. С много интерес седмокласниците изслушаха лекция за местността Ксилифор и направиха кратък поход до планинска тераса, от която се откри спираща дъха панорамна гледка към гр. Велико Търново. Включиха се в игри по спортно ориентиране, катерене на изкуствена стена, спускане с въжен тролей над езерото.

С приятни емоции и весело настроение премина денят. Седмокласниците се завърнаха удовлетворени, отпочинали и заредени с много енергия за предстоящите тежки учебни дни.

Галерия

Екскурзия до София по проект „Посланици на здравето“

collage СофияНа 5-и октомври 2018 г. ученици от IV Г, VI А и VI В клас, заедно със своите ръководители, бяха на екскурзия в София, организирана от Представителството на Европейската комисия в Република България. Това бе възнаграждението за част от екипа на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора, който спечели Специалната награда на Представителството на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Посетени бяха туристически обекти в столицата, Националният исторически музей и най-големият научен център в Източна Европа – „Музейко“. Учениците имаха възможността да опознаят повече българската история и култура, а с особен интерес участваха в научни експерименти и забавления.

Галерия

Национален конкурс „160 години Болградска гимназия“

RaqРая Гънчева от V „Б“ клас бе класирана на второ място за своето есе на тема „160 години Болградска гимназия - извор на родолюбие“. В конкурса участие взеха ученици от България и Украйна. 
 
Рая бе наградена с екскурзия до Болград, а творбата ѝ, посветена на първото българско училище, ще бъде включена в юбилеен сборник. 
 
Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Областна администрация - Сливен и регионалните управления на образованието. 
 
Поздравелния!

VIII Национален конкурс „Виртуална пролет 2018“

IMG 0560 11Две първи места завоюваха в категория „Фотография/портрети“ Александра Петкова и Преслава Михалева от VII Б клас на VIII Национален конкурс за компютърна рисунка, колаж, комикс и фотография „Виртуална пролет 2018“ - Бургас.
 
Учениците на Второ ОУ „Петко Р. Славейков“ - Стара Загора представиха своя поглед при отразяването на XХ Фестивал на маскарадните игри в гр. Стара Загора.
 
Конкурсът, организиран от АЕГ „Гео Милев“ - Бургас, за първа година има и международно участие.
 
Поздравления!