вторник, 12 ноември 2019 г.

Фотографии от Националния конкурс „Моето училище е най-хубавото“

Отново снимка на ученици от IIОУ попадна на страниците на Националния седмичник за образование и наука „Аз-Буки“. В брой 44 (31 октомври - 6 ноември 2019 г.) е публикувана снимка на Десислава Петкова (настоящ VII „а“ клас).

понеделник, 11 ноември 2019 г.

50 години Интернет (29 октомври)

На 29.10.2019 г. Интернет навърши 50 години. Откъде започна всичко и накъде отива? За какво хората използват Интернет? Кои са правилата за сигурност в Интернет? По тези въпроси се проведе разговор с учениците от Ученическия съвет.

Беседа за поета Яворов

Славейковите празници във II ОУ започнаха с беседа и презентация за личността на Яворов, представени от госпожа Делиана Начкова, уредник в къщата музей на поета в гр. Чирпан.

Седмокласниците научиха интересни факти за семейството, родния дом, творчеството и музите на един от най-нежните лирици в българската поезия. Интересна за аудиторията бе виртуалната разходка в къщата музей на Яворов, информацията за личностите, докоснали се до житейските драми и творчески въжделения на талантливия поет и родолюбец Пейо Крачолов Яворов.

Изложба в сградата на Община Стара Загора

Във връзка с провежданите Славейкови дни, в Община Стара Загора бе изнесена изложба с прекрасни рисунки на ученици от II ОУ "Петко Р. Славейков".

петък, 8 ноември 2019 г.

Европейски ден на здравословното хранене (8 ноември)

По повод 8.11. – Европейския ден на здравословното хранене, учениците от Ученическия съвет изработиха и представиха постери и презентации свързани със здравословното и балансирано хранене, които съчетани с подходящата физическа дейност са необходимост за детското развитие. Това, според учениците, е формулата за превенция на много заболявания при децата, включително на затлъстяването. 

сряда, 6 ноември 2019 г.

Славейкови дни – програма

https://lh3.googleusercontent.com/-XVbRj7-40UM/XcgsAZJjnVI/AAAAAAAAV-8/tAQU1YkxbQsDXbsG-02Lue76YKqUS1EGQCLcBGAsYHQ/w873/Slaveikovi.jpg
СЛАВЕЙКОВИ ДНИ ВЪВ ВТОРО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ“ – ГР. СТАРА ЗАГОРА

11 – 15 ноември 2019 година