петък, 18 юни 2021 г.

VIII Национален конкурс „България в картини и слово“

На провелия се в Търговище, май 2021 г., VIII Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“ отлично се представиха възпитаниците на г-н Илиев и г-жа Елеонора Йорданова:

Станислав Милчев (5 г клас) – I място за мултимедийна презентация
Емили Лазарова и Николай Златанов (5 клас, вече в ППМГ „Гео Милев“) – I място за късометражен филм, изготвен в КЛУБ „СЕДМОТО ИЗКУСТВО“
Мария Добрева (7 а клас) – II място за литературно творчество
Рая Петрова (5 а клас) – III място за мултимедийна презентация 
Владимир Илиев (р-л) получи Специалната награда на РУО, град Търговище
Един нестандартен подход спечели 2 място в раздела за литературно творчество – 5 – 8 клас – на VIII Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Мария Добрева от 7 „а“ клас влезе в ролята на хроникьор и описа своите и на съучениците си преживявания в условията на пандемия.
Темата „Летопис на непокор(е)ния клас“ бе подсказана в час по история от г-жа Елеонора Йорданова. Тогава в 6 клас, Миа написа своята страница, към която – вече в 7 клас – добави следните редове: „Мъчна е моята мисия, но трябва да разкажа какво се случи, за да се знае и помни от идните поколения. Те трябва да вярват, че и най-голямото зло може да бъде преборено и да разберат, че най-големият враг е страхът в сърцата им. Страхът обикновено бяга, щом го напишеш на хартия и го назовеш по име.

На добър час, летописецо!