вторник, 23 февруари 2021 г.

IX Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ – Варна

IX Международен фестивал за детско и юношеско медийно изкуство „Арлекин“ – гр. Варна се проведе през декември 2020 г. под патронажа на МОН. Учениците от клуб „7-то изкуство“ в занимания по интереси бяха отличени със статуетка за цялостно творчество и грамоти за отлично представяне.

В международния кинофестивал участие взеха представители на България, Италия, Бразилия, Португалия, Сърбия, Грузия, Естония, Русия и Швейцария.

Призът за кино и телевизия до 14 години бе присъден от проф. д-р Венелин Грамадски за три творби на Клуб „7-то изкуство“, ръководен от Владимир Илиев – ръководител на направление „ИКТ“. Това са пиесата „СЛАДКИ И ОПАСНИ“, късометражния филм „ПРАВИЛНИЯТ ХОД“ и късометражния филм „Предай доброто“.


Повече за Клуб „7-то изкуство“ може да научите на страницата ФИЛМОВО ИЗКУСТВО.

Номинираните проекти участваха на защита пред професионалното жури, във видео конферентна връзка, излъчвана пряко в различни държави.

Фестивалът се провежда под патронажа на МОН, с изключителното съдействие на кмета на град Варна Иван Портних и Държавна агенция за българите в чужбина.

Фестивалът се провежда под мотото „Светът в моите очи“ и има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на оригинални медийни продукти със средствата на дигиталните технологии.


Отличия за славейковци и в „Седмото изкуство“ //dolap.bg