понеделник, 1 февруари 2021 г.

V национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото 2020“

Никол Добарова, четвъртокласничка от Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ – Стара Загора спечели първо място в Петия национален фотоконкурс на Национално издателство за образование и наука „Аз-Буки“ – „Моето училище е най-хубавото 2020“. Изявата се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

За четвърта поред година, под наставничеството на Владимир Илиев – ръководител на направление „ИКТ“, сред отличените в конкурса попада и кадър на ученик от нашето училище. Фотографията е дело на Никол Добарова от IV клас, а заснети в Детски отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора са първокласниците Ейвълин, Мая и Даниел, възпитаници на г-жа Паскалева. Стотици снимки на ученици от 1 до 12 клас от цялата страна и чужбина участваха в надпреварата, чиято цел е да се популяризира ученическото творчество и да се представи училищната общност през погледа на нейни членове.

Традиционно най-добрите 12 фотографии ще украсят специален годишен календар за новата година, издаван от Министерство на образованието и науката. Тази година на корицата ще са нашите прекрасни деца.

Интервю с Никол може да прочетете в dolap.bg

Конкурсът е организиран е от национално издателство „Аз-буки“, под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. В поредното издание се включиха ученици от I до XII клас от цялата страна. Членове на авторитетното жури бяха: проф.д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ, инж. Цветана Апостолова, директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, Олег Попов, единственият българин, участвал в международния екип на Агенция „Ройтерс“, д-р Адриана Любенова, преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Фотографиите ще бъдат публикувани и в ежеседмичника „Аз-Буки“, който се издава от Министерство на образованието и науката и Национално издателство за образование и наука „Аз-буки“.