понеделник, 22 февруари 2021 г.

Как почетохме паметта на Апостола (VI и VII клас)

„В бъдещето тъмно той гледаше ясно“ озаглавихме програмата за 18 февруари 2021 – гибелният за Апостола ден. Опитахме се да уловим образа му в платната на наши майстори на четката и туша, „нарисувахме“ с думи как го възприемаме днес, отворихме капсула на времето, за да го видим на последните разпити преди присъдата.

Съпричастните, ръководени от г-жа Елеонора Йорданова, не пожалиха труда си. Затова до всички ученици достигна – и ги докосна! – презентацията на Мария Добрева от 7 „а“ клас „Васил Левски в изобразителното изкуство“, а Боримир Кючуков от 7 „а“ клас нарисува съдбоносното залавяне. Клипът „В памет на Васил Левски“ ни направи горди, че при нас са Рая Гънчева, Стефан Георгиев, Мален Тодоров, София Тодорова и Петя Пейкова от 7 „б“ клас. Всички те приеха като чест неговата направа.

Достойно, без съмнение, се справиха други двама от 7 „б“ клас – Любомир Узунов и Теодор Илиев, както и Крум-Петър Кисьов от 6 „а“ клас. Те не просто облякоха костюми, но се и вживяха в ролите си при „Разпитът на Левски“. Драматизацията развълнува присъстващите, както и думите, с които бе запълнена бялата дъска. На нея водещите Виктория Тодорова и Андрей Войнов и останалите ученици от класа-домакин 5 „в“ написаха своето слово за Апостола. Макар че как да се побере в една дума всичко за този изключителен човек и българин?!
Видео от тържеството: