вторник, 6 октомври 2020 г.

Среща на проф. д.ф.н. Антонина Колева с учениците от II „в“ клас

На 06 октомври 2020 г. проф. д.ф.н. Антонина Колева от Педагогическия факултет на Тракийския университет посети занятия на учениците от II „в“ клас. Това е класът, който изучава руски език. Професор Колева увлекателно побеседва с учениците за това, колко е „лесно и интересно“ изучаването на руския език. Приятно беше изненадана от информацията, която имат учениците за руската култура и история, от готовността им да водят кратки диалози на руски език.

Поводът за посещението на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ от проф. Колева беше забележителното представяне на Павел Михов от II „в“ клас и на Борил Михов от I „б“ клас.

Павел и Борил взеха участие в конкурс, посветен на 125-годишнината от рождението на руския поет Сергей Есенин и получиха специални грамоти за участието си. Конкурсът беше организиран от Музея на поета в град Рязан, Русия. В качеството си на Председател на Съюза на русистите в област Стара Загора проф. д.ф.н. Антонина Колева връчи заслужените грамоти на двамата любители на руската словесност с пожелания за нови постижения в областта на изучаването на руския език и литература.

С топли думи гостът пожела на всички ученици от II „в“ клас да вървят уверено по пътя на знанията.