понеделник, 21 септември 2020 г.

Еко фестивал „Засади живот“

Първият организиран клас, включил се в състоялия се днес (20 септември 2020 г.) ученически еко фестивал бе от 2 ОУ. Децата от 5 „в“, водени от Елеонора Йорданова, влязоха в състава на 4 отбора, които засадиха 4 (от общо 50) дръвчета в парк „Артилерийски“.

Преди това научиха как се пречиства вода, когато си далеч от населено място, рециклираха отпадъци, показаха и знания. Особено ги плени направата на хартия от стари контролни работи😉. Накъсани, смляни и накиснати до гъста каша, тестовете се превърнаха в нещо ново. Наред с това в торбичките си отнесоха саморъчно украсените стари буркани и метални кутии, както и забавните физиономии на Чичко Тревичко.

Истории за спасени диви животни, слънце и много емоции съпроводиха петокласниците по всички стъпки до финала. Когато изпълниха надслова „Засади живот“ и оставиха като следа своите брезички.

Общо 200 деца от Стара Загора (по данни на организаторите от клуб „Роден за приключения“) предпочетоха този вариант за неделния си предиобед. Три класа от училища в града, първият от които, от 2 ОУ. Сърцати поддръжници на природата и нейното опазване.