вторник, 19 май 2020 г.

Онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“

По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, педагогическите съветници и училищни психолози в гр. Стара Загора, осъществиха онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“:
Участие в поздрава за светлия празник взе Калина Косева – I „в“ клас във II ОУ „Петко Р. Славейков“ – Стара Загора.
ДА ЗАПАЛИШ ОГЪНЯ НА ЕДИНСТВОТО И ПРОСВЕТАТА

Опитвали ли сте да запалите огън през стъкло? Да подбудите някого към действие само с мисъл, идея, желание, но без да го виждате реално? Всяко велико дело на света е започнало с искрата на вярата, че моят успех е и твой успех, че ЗАЕДНО можем повече!
Така и ние, педагогическите съветници и училищни психолози на град Стара Загора, използвахме стъклото за лупа, за да запалим огъня в детските души и сплотим деца и родители в създаването на един уникален проект.
 Не е лесно да се координират деца и възрастни хора, без живия контакт, но въпреки това ние не се отказахме. Поредния онлайн проект, който осъществяваме заедно, е под надслов „ Да бъдем заедно по-добри“ и е в чест на един от най-българските празници – 24-ти май. Малки и големи ученици приеха с ентусиазъм предизвикателството – да рецитират най – хубавите български стихове, и така да поздравят всички за празника.
 Благодарни сме на всички родители, които заснеха децата си по неповторим и запомнящ се начин, на децата, които не се отказаха да рецитират не – веднъж, до успешния финал.

На 24 май в България се отбелязва националният празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий. За пореден път педагогическите съветници и училищни психолози от град Стара Загора се обединихме около идеята да отбележим достойно празника, заедно със своите ученици, макар и виртуално.

На този ден ние се обединяваме около езика, писмеността и увереността ни като единен и сплотен народ. Нека никога не стихват жаждата за духовно възвисяване и светлият зов на българщината у всички нас!
Честит празник!


ИЗТОЧНИК // starazagora.bg