сряда, 13 май 2020 г.

Завършване на учебната година и НВО

Уважаеми ученици и родители,
https://lh3.googleusercontent.com/-9rywL_59VU0/XaLRVv9TVaI/AAAAAAAAScM/EQDPn5ZyaFMUcvTlIOOc6jzaTuDng2ZCACLcBGAsYHQ/h120/checkmark-14.png Изпитът по български език след 7-ми клас ще е на 15 юни от 9:00 часа.
По български език няма да има въпроси със сложно съставно и сложно смесено изречение както и върху „Бай Ганьо пътува“, „Неразделни“, „Заточеници“ „По жътва“ и „По жицата“.
https://lh3.googleusercontent.com/-9rywL_59VU0/XaLRVv9TVaI/AAAAAAAAScM/EQDPn5ZyaFMUcvTlIOOc6jzaTuDng2ZCACLcBGAsYHQ/h120/checkmark-14.png Изпитът по математика след 7-ми клас ще е на 17 юни от 9:00 часа. По математика няма да има неравенства и успоредници.
https://lh3.googleusercontent.com/-9rywL_59VU0/XaLRVv9TVaI/AAAAAAAAScM/EQDPn5ZyaFMUcvTlIOOc6jzaTuDng2ZCACLcBGAsYHQ/h120/checkmark-14.png Отпада изпитът по желание по чужд език.

На седмокласниците в карантина ще бъде направен PCR тест предния ден и ако имат отрицателен резултат, ще положат изпитите в отделна стая. Всички изпити ще се проведат при строги мерки за отстояние и дезинфекция.

Учениците ще бъдат разредени като в стандартна класна стая с три големи прозореца ще има 10 деца.
Ще има повече на брой стаи. Квесторите ще са само по един в стая и няма да са с рисково здраве. Регионалните управления имат списъци с желаещи за квестори, които в момента се актуализират. Точният брой на квесторите ще стане ясен в деня на изпитите.

Няма да се позволи струване на ученици преди и след изпитите.

Учебната година няма да бъде удължавана. Тя ще приключи в определените срокове, но дистанционно. За децата от първи до трети клас това е 29 май, за учениците от четвърти до шести клас – това е 16 юни, за учениците от седми до единадесети клас – това е 30 юни. За зрелостниците годината приключва на 14 май.

Тази година успехът на учениците ще бъде оформен в електронна среда като ще са нужни само две текущи оценки, получени дистанционно.

Лятна ваканция ще има. Ще има обаче и възможност за провеждане през лятото на по-интензивно обучение по български език за някои първокласници или за ученици, които са пропуснали дистанционното обучение.

ИЗТОЧНИК // news.bnt.bg