сряда, 15 януари 2020 г.

Национален конкурс „Избери живота“ 🥇

Натали Васева, Валена Харизанова, Беатрис Паронова и Йолана Динева от V „г“ са сред призьорите в конкурса за аудио и видеоклипове на тема „Избери живота“ с акцент върху превенцията на наркоманиите. Те бяха отличени за своята творба изработена през лятната ваканция, чиято цел е да покаже, че животът е пълен с възможности да бъдеш щастлив.

Това е 80-то отличие под ръководството на г-н Илиев - Ръководител на направление „ИКТ“, за вече трета година във Второ ОУ. Проектът се осъществи с безценното съдействие на г-жа Даниела Димитрова - учител по музика и диригент на ВГ „Славейчета“.
В конкурса участваха ученици от V до XII клас от цялата страна, като идеята е самите младежи да покажат опасностите, които крие употребата на наркотици. Също и да се популяризират положителните примери на хора, които вдъхновяват полезни занимания за младите хора. Времетраенето на клиповете по регламент е до 1 минута.

Първи в списъка с класирането: https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101116188/konkurs-izberi-jivota

Организатори: Радио Благоевград в партньорство с Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград и Телевизия „Дартс“.
Конкурсът е част от националната кампания „Избери живота“, която Българското национално радио стартира съвместно с Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и неправителствени организации.