вторник, 1 март 2016 г.

Син съм на земя прекрасна...

На 01.03.2016 г. в актовата зала на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ учениците от II „А“ клас с класен ръководител г-жа Илиана Даскалова изнесоха тържествен открит урок „Син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе“, посветен на 3-ти март – Национален празник на България.

Гости на урока по родолюбие бяха, г-жа Милена Желязкова – директор на II ОУ „П. Р. Славейков“,  родители и близки на учениците .

Макар само на осем, учениците категорично демонстрираха големия си интерес към нашето героично минало, показаха знания за живота и делото на героите, дали живота си, за да превърнат мечтата за свобода в реалност. Малките родолюбци вдъхновено рецитираха стихове и пяха патриотични песни. Тържественият урок завърши с работа по екипи. Капитаните на отборите представиха постери с интересна  информация за емблематични паметници.

Госпожа Желязкова поздрави всички присъстващи в залата с предстоящия Национален празник, на който се навършват 138 години от освобождението на страната и възстановяването на българската държава и идентичност.

За положения труд и проявената активност в проведения урок и викторина, посветени на 3-ти март, г-жа Даскалова връчи на всички участници грамоти.