събота, 23 ноември 2019 г.

Рожден ден на клуб „България живее в мен“

На 21.11.2019 г. – денят на Християнското семейство, членовете на клуба „България живее в мен“ отбелязаха неговия първи рожден ден. На тържеството се събраха първокласници, петокласници, техни братчета и сестрички, родителите им, Мира – духовната кръстница на клуба и други гости, съпричастни на идеята на клуба: да обичат България и да ѝ служат достойно с делата си.

Соня Рачева откри сбирката на клуба като припомни на петокласниците идеята и моменти от създаването на клуба на 15.11.2018 г. Мира разказа за свещената азбука на българите – Глаголицата, показа и кристала на България, който водата образува при произнасянето на думата България. Мира и Соня Рачева прочетоха Глаголическа оратория за сътворението, написана от Учителя на Мира по изучаване на Глаголицата – Саша Тодорова.

След това Соня Рачева призова всички в залата да станат и заедно да произнесат Молитвата за България.

Настъпи и най-вълнуващият момент: запалването на свещичката и фойерверките на специално изработената питка с българския трикольор и надпис „България живее в мен“! Петокласниците и техните родители завещаха на първокласниците книгите за България, които са ги вдъхновявали на техните сбирки, показаха им своите клубни дневници и ги посъветваха, когато научат всички букви и те да започнат да си водят дневник. Госпожа Румяна Бончева, майка на трима петокласници-членове на клуба и председател на училищното настоятелство поздрави децата и като на празник им поднесе книги за класовата библиотека и образователни игри. Родителите на първокласниците също подариха книги и младо дръвче – върба на желанията, което ще бъде дървото на класа. Нека расте здраво заедно с децата, да им напомня за празника и смисъла на човешкия живот! Незабравими моменти на единЕние като истинско семейство споделиха присъстващите в актовата зала на Второ ОУ „П.Р. Славейков“ на 21.11.2019 г. !

Честит рожден ден на клуб „България живее в мен“! Нека се множат годините ти и нека расте любовта на членовете ти към прекрасната ни, преминала през вековете родина!
Да живее България!