сряда, 20 ноември 2019 г.

„Седмица на бащата“

С много емоции и незабравими преживявания беше отбелязана седмицата на бащата в 1а, 1б и 1д клас.

Интересни часове проведоха учениците от 1а клас в седмицата на бащата с изключителни бащи  и професионалисти. За отговорната и трудна професия на пожарникаря им разказа г-н Георги Георгиев. Първокласниците научиха за видовете пожари, за силата на екипната работа в трудните моменти и за правилата за безопасност по време на пожар.

За нелеката работа на докер в САЩ говори г-н Георги Русев. Децата научиха за различните видове улов, за спецификата на професията, както и интересна информация за САЩ.

Г-н Живомир Йовков запозна учениците с професията на програмиста. Те научиха какво е „софтуер“, „информация“, „бази данни“ и защо е важно да се работи упорито, за да се постигнат мечтите.

На гости на учениците от 1б клас беше един невероятен баща, професионалист, човек,  г-н Митко Маринов. Като треньор и танцьор в КСТ „ДЕНС ЮНИК“ представи по интересен начин историята на танцовото изкуство. Още по вълнуващ за учениците беше моментът, в който всеки един от тях преживя магията на танца и направи своите първи танцови стъпки в стандартните и латиноамерикански танци.

Заедно с учениците от 1 д клас беше господин Тодор Бояров по призвание баща, по професия инженер и търговски представител на най – голямата в света американска фирма Елтрак България – ООД. Достъпен и увлекателен за първокласниците беше разказът на г-н  Бояров за отговорната работа на инженера. Учениците имаха възможност да видят и да пипнат макетите на строителна и селскостопанска техника. Един незабравим час, в който всяко дете получи подарък книжки, а класът – пъзел.

Интересна беше срещата на учениците от 1"г" клас с психолога Иван Димитров - баща на едно от децата. Той ги запозна със своята работа, с различните видове емоции, които изпитват и как да ги владеят. В края на часа учениците оцветиха бели камъчета в пъстри цветове - символ на знанието.