четвъртък, 9 май 2013 г.

Регионален форум по Кариерно ориентиране

На 29 април 2013г. в МОЛ „Галерия” се състоя Регионален празник на професиите „Знам и мога”, организиран от Център по кариерно ориентиране - гр. Стара Загора. Празникът, като финален форум по кариерно ориентиране, събра ученици от региона, които представиха свои проекти, презентации, рисунки и разкази за любими и интересни професии, дейности през свободното време,интервюта с родители, креативни решения на проблеми.

Форумът откри г-жа Павлина Колева, ръководител на Център по кариерно ориентиране - Стара Загора. Гости на събитието бяха началникът на РИО - г-жа Татяна Димитрова и представителите на Център за Развитие на човешките ресурси и Еврогайдънс /Кариерно консултиране за работа и обучение в Европа/: Лъчезар Африканов и Венета Куйова.

Темите, които децата представиха бяха интересни и разнообразни.

Най- малкият участник – Денис Конкилев, ученик от Іе клас на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” презентира първи и очарова публиката. Той спокойно и компетентно разказа за фирмата „Перфектуп Пакеджинг БГ” ООД, в която работи баща му и направи демонстрация на производствения процес и продуктите, които произвеждат там. Като фон се прожектираха снимки от посещението на ученици от V до VІІ клас в предприятието и от срещата им с мениджърите.

От Второ основно училище в празника се включиха и ученици от ІV, V и VІ клас с принос към училищните инициативи по кариерно ориентиране, на които бяха изготвени и представени атрактивни презентации за професиите уеб- дизайнер /ІVб клас/, пилот, съдия, архитект, ветеринарен лекар /ІVв клас/ и дейностите в клуб „Кариера” /V и VІ клас/.

Организаторите на празника- Център за кариерно ориентиране и МОЛ „Галерия” изненадаха учениците с професиографски екскурзии и изучаването на работните места в книжарницата, пицарията и фитнес- залата.

Празникът приключи с усмивки, подаръци за децата и много нови знания за професиите и заниманията през свободното време.