петък, 25 януари 2019 г.

Олимпиада по БДП

На 23.01.2019 г. в спортна зала „Иван Вазов“, гр.Стара Загора се проведе първи кръг на олимпиада по безопасност на движението по пътищата, в която отборът на нашето училище стана победител.


Симеон Дженев, Изабел Петрова от VI кл., Ивайла  Костова, Стела Донева и Теодор Ботев от VII клас демонстрираха завидни знания, решавайки онлайн тест по БДП.

Олимпиадата бе организирана от МОН, РУО-Стара Загора, Община- Стара Загора и в нея участваха ученици от няколко старозагорски училища. В началото участниците бяха приветствани от г-жа Албена Михайлова-главен секретар на Министерството на образованието, от г-жа Иванка Сотирова, зам.-кмет на Общината, от г-жа Татяна Димитрова, началник на РУО.

Управителят на изд.“Дидаско“, г-н Паунов, представи най-новите технологии, подпомагащи обучението по БДП. Атракция  за аудиторията се оказаха очилата, под влиянието на които учениците могат да почувстват състоянието на човек, употребил наркотици и алкохол.

Предстои и втори кръг на олимпиадата, в който  ще се състезават седмокласници от цялата страна. Пожелаваме им успех в инициативата, допринасяща за това да има по-малко инциденти и жертви по пътищата.