петък, 23 ноември 2018 г.

Посрещане на медалистите по математика от Куала Лумпур 🥉

На 22.11.2018 г. в Актовата зала на II ОУ „П.Р.Славейков“   се състоя официално посрещане на учениците на училището Баян Елкин и  Владимир Цаклев, които се завърнаха  от Куала Лумпур с бронзови медали съответно в индивидуално състезание и в отборно представяне.

Г-жа Милена Желязкова, директор на II ОУ „П.Р.Славейков“ приветства възпитаниците на училището, поднесе им подаръци с пожелания за бъдещи успехи.


Нашите победители бяха придружени от своите родители, за да споделят радостта от достойното представяне  в престижното математическо състезание.

Господин Любомир Любенов, координатор на българското представителство на форума в Азия, бе сред гостите, които поздрави победителите, а госпожа Яна Ковачева, представител на фондация „Миню Балкански“, връчи поздравителни адреси на малките математици и на г-жа Милена Желязкова.

Сред гостите бяха съучениците на Баян и Владимир, тяхната класна ръководителка, г-жа Ренета Андреева, други медалисти от училището, по-малки ученици, които с възхита ръкопляскаха за заслужения успех.

С извоюваната победа второкласниците са добрият пример за това как чрез труд и талант младите хора на България се вписват в международния  математически елит, представен в малайзийската столица.