вторник, 29 май 2012 г.

Превантивно-информационен център по зависимости „За да има утре”

На 14 май 2012 г. учениците от VІа клас с класен ръководител г-жа Мая Сандева представиха своя проект „Бъди активен…непушач!” в Превантивно-информационен център по зависимости към Община Стара Загора.

Проектът участва в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас - за живот без тютюн”4 и е подкрепен от ПИЦ по зависимости, РЗИ, СНЦ „Родители- Новатори” и Информационен център „Европа- Директно”.Благодарим на ръководителя на Превантивния център, Радост Овагимян, за любезно предоставената възможност шестокласниците да запознаят обществеността със своята позиция по проблемите на тютюнопушенето и другите зависимости. Те представиха своите идеи с какво може да се замени цигарата по много компетентен и позитивен начин, за което получиха заслужена висока оценка от присъстващите специалисти – психологът Яна Христова, д-р Ваня Карабойдева и д-р Иван Добринов. Това се случи на форума, организиран от ПИЦ по зависимости при закриването на кампанията „За да има УТРЕ”, на която бяха отличени и есетата, участвали в конкурса „Как да помогна на приятел, който има проблем с наркотиците”.

Считаме, че чрез ранната превенция, чрез информирането на младите хора и чрез създаването на възможности те да трупат позитивен социален опит, ги правим по- устойчиви и способни да вземат правилни решения в трудни ситуации.