петък, 7 юни 2019 г.

Среща с г-жа Магдалена Ралчева

Второ основно училище „П.Р.Славейков” бе мястото, към което се завърна бившата негова ученичка Магдалена Ралчева - режисьор и директор на филмовия фестивал „Златната липа”.

Обяснимо бе вълнението ѝ, след като отново надзърна в неузнаваемите класни стаи и коридори на родното училище, спомни си за своите учители и училищния живот.Не остана скрито възхищението на госпожа Ралчева от съвременния облик на компютърните кабинети, от духа на учителите, от любознателността и успехите на учениците, които я изненадаха с презентация, изготвена и представена от самите тях.
Назад към ученическия живот я върнаха и въпросите, които седмокласниците отправиха към нея. За тинейджърите скъпият гост се оказа позната като режисьор на хитовия сред младите хора филм  „XII А”.

Магдалена Ралчева бе радушно приета от директора на училището, госпожа Милена Желязкова, която ѝ подари книги и картина - изображение на родното училище като мил спомен от детството.

Госпожа Ралчева остана трогната от топлото посрещане и изказа възхищение и гордост от това, че едни от успешните млади хора са от Стара Загора и от Второ основно училище „П.Р.Славейков”.