петък, 19 април 2019 г.

Вдъхновяваща среща с г-жа Виолета Бончева

Знаете ли какво е чувството, когато разговаряш с талантлив писател?

Учениците от 4.А клас от Второ основно училище „П. Р. Славейков“ знаят. На 16.04.2019 г. те имаха вълнуваща среща с г-жа Виолета Бончева – български поет, писател, преводач. Тя е преподавател по испански език и член на СБП, автор на 11 книги с поезия и проза и преводач на още четири публикувани в Испания, Чили, България.


Награждавана е многократно в нашата страна, Съединените щати, Ливан, Аржентина, Кралство Испания… Нейни разкази и стихове са публикувани в много поетични антологии по света. Като преводач и автор е представена в  Мексико, Аржентина, Испания, Чили, Венецуела, Колумбия, Швеция, Франция, Бразилия и др. Децата се запознаха с нейните свежи детски  стихове, както и с  двуезичната  й книга “Голямото сомбреро”, от която тя им чете на български и испански език.

Представиха и своята работа по учебен проект по български език и литература, с интегриране на информационните технологии  „Стените говорят за литература“, крайният продукт от който е електронна книжка с техни стихотворения, приказки, гатанки, илюстрации.

Тази вдъхновяваща среща се проведе по повод Международния ден на книгата и авторското право.