сряда, 20 февруари 2019 г.

146-годишнина от гибелта на Левски

В деня, в който отбелязваме деня от гибелта на Апостола, ученици от VIг и VIд клас поднесоха литературно-музикална програма. В актовата зала на училището звучаха вечните стихове и завети на Васил Левски.


В своя презентация Деница Генчева от VIIа клас изтъкна важни моменти от живота и делата на героя. Представи дейността му като революционер, държавник, родолюбец.

В атмосферата на славното време ни пренесоха учениците от VIд клас, които с артистичност и въодушевление представиха драматизация на Вазовия разказ „Апостолът в премеждие“.

На импровизираната сцена оживяха  литературните герои  Левски, Али чауш, Ковачев, чирачето и Илчо кафеджията. Чрез постановката артистите представиха безстрашието, самообладанието и острия ум на Васил Левски, с които той се е спасявал неведнъж.

Като благодарствено слово за Апостола на свободата звучеше рециталът, представен от учениците от VIг клас, след което директорът на училището, г-жа Милена Желязкова, поздрави учениците и призова Левски да служи за добър пример на младите.

Тържеството по повод 146-годишнината от гибелта на Левски завърши със ставане на крака от всички гости и изпълнение на песента „За теб, Апостоле“.