сряда, 12 декември 2018 г.

Облачна технология „G Suite за образованието“

Второ основно училище „П. Р. Славейков“ е първото училище в град Стара Загора, което внедри облачната платформа "G Suite за образованието“!

Системата на Google включва основни приложения, които подпомагат  общуването, организацията на информацията в учебния процес. Така учители и ученици ще имат възможността да боравят с изключително удобна и практична електронна платформа за интерактивен образователен процес.

Желанието на ръководството на  Второ основно училище ,,П. Р. Славейков“ е да внедри смислено иновациите и технологиите в училищния живот. С подкрепата на Центъра за творческо обучение, колективът успешно премина курс на обучение и доказа позициите си на лидер в иновационните образователни практики в област Стара Загора.

Гордост за училището е и постижението на госпожа Рая Стефанова, която е първият сертифициран Google обучител в нашия град. Второ основно училище „П. Р. Славейков“ ще продължи подкрепата си към своите учители-новатори и през следващата календарна година, които с работата си осъвременяват учебния процес.