вторник, 15 май 2018 г.

Куидич

Днес, в този магичен ден, учениците от Второ основно училище ,,П. Р. Славейков" – Стара Загора се пренесоха в уникална, изпълнена с забава игра от известната поредица ,,Хари Потър". Играта се нарича “куидич”. Има лесни правила за смелите, умните, честните и с развито въображение деца. В играта участват четири отбора. Грифиндор - дома на честните и смелите, Слидерин - дома на лукавите, горделивите и хитрите, Хафълпаф - дома на почтените, лоялните и упоритите и Рейванклоу - дома на умните и мъдрите. Учениците се впуснаха в този магичен свят. Участниците бяха разпределени в отборите Слидерин, Хафълпаф и Рейванклоу.


Зелените слидерини бяха - Симеон, Мартин, Симона-Изабел, Ивет и Мадлен. Жълтите Хафълпафи бяха - Росица, Джими и Паомина. Нека да не забравяме и снича - Антоана, без който нямаше да бъде толкова интересно.  Сините от Рейвънклоу бяха - Деница, Клаудио и Христо. Денят премина в много забава, яхване на метли и усмивки. Учениците ни бяха участници в малката лига. В голямата победители бяха Хафълпаф, докато в малката след много оспорван мач победиха Слидерин.

Ако и вие искате да се пренесете в този нов и магически свят може да прочетете известната и любима на много читатели поредица ,,Хари Потър".

Благодарим за поканата на магичните организатори ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора и ПМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, както и на любезните домакини ПГСАГ „Лубор Байер“ – Стара Загора.