четвъртък, 24 май 2018 г.

24 май

В деня на най-светлия празник на българската духовност - 24 май - дворът на Второ основно училище „П.Р.Славейков” бе огласен от развълнуваните гласове на ученици, учители, родители и гости на празничното тържество.

Директорът на училището, госпожа Милена Желязкова, отправи своите пожелания по случай деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тя връчи грамоти и предметни награди на изявили се ученици на училището в различни области - за постижения в областта на литературата, информационните технологии, изобразителното изкуство, спорта.


Художествено-музикални поздрави към всички бяха отправени от ефирните танцьорки от подготвителната група с ръководител госпожа Магдалена Славова, от актьорите в класа на госпожа Мими Михайлова, които представиха драматизация на народната приказка „Най-скъпоценният плод”.

Звучаха рецитации на празнични стихове от второкласници и песните на вокална формация „Славейчета”. Тържеството завърши с хоро, в което се включиха всички запленени от ритъма на българския фолклор.