четвъртък, 26 април 2018 г.

Един нетрадиционен час по литература

По случай 23 април, международният ден на книгата, учениците от Vд клас  на II ОУ „П.Р.Славейков“ и тяхната преподавателка по БЕЛ г-жа Неда Русева проведоха часа си заедно с учениците от  Iд клас. Петокласниците с нетърпение очакваха своята бивша учителка, г-жа Маруся Колева, която от тази учебна година е учителка на първокласниците, за да представят своите проекти.
Те направиха преразказ на изучавана приказка и след това станаха автори и издатели на книжка. Петокласниците работиха в екипи и с много въображение те илюстрираха книжките си и ги представиха пред аудиторията на вече грамотните първокласници.

Първокласниците премериха сили с по-големите ученици в умението за четене и с лекота четоха книжките и отговаряха на зададените въпроси върху текста. Първокласниците представиха сценка, в която се превъплътиха в любознателната читанка и нейните приятели. Те получиха като подарък всичките  ръчно изработени 12 книжки за своя читателски кът.

По време на нетрадиционния час по литература петокласниците се върнаха към миговете, когато с трепет са сричали първите си думички, а първокласниците си пожелаха да бъдат вече големи.