неделя, 22 април 2018 г.

IV Български географски фестивал

На 21 и 22 април 2018 г. в град Русе се проведе за четвърти път Български географски фестивал. В него участие взеха девет ученици от VІ и VІІ клас. Заедно със своите ръководители – Милена Желязкова и Анелия Загорчева, те посетиха всички фестивални събития. Запознаха се с дейността на Българския антарктичен институт и с интерес изгледаха презентацията на неговия ръководител – професор Христо Пимпирев, посветена на Българската антарктическа изследователска станция „Св. Климент Охридски” на о-в Ливингстън.
Увериха се, че наистина географията е древна, но и съвременна наука, която чрез използване на модерни методи на изследване и електронна техника помага за решаване на важни проблеми на населението и стопанството. Затова им помогна презентацията „ Географика – технологичното лице на географията„ на доц. Стелиян Димитров. Незабравима ще остане за учениците срещата с пътешественика Симеон Идакиев, който представи „Светът и всичко в него” по изключително увлекателен начин.

Всички участници във фестивала дълго ще помнят красивия град Русе, романтичните залези над р. Дунав и „вратата на България” към Европа – Дунав мост.