събота, 31 март 2018 г.

Не на тормоза, да на усмивките!

Всичко започва през 2007 г. с идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. „Тогава научих, че двама души могат да си измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 г. е на 17 години.


„Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе“. Както си стоят във фоайето на училището и раздават тениските, изведнъж влиза момчето, тормозено заради цвета на своята. „Изглеждаше като че огромен товар падна от плещите му“, спомня си Травис Прайс, „оттогава насетне тези, които го бяха тормозили, не казаха нито гък.“

Защото така започват хубавите неща – когато решиш да подкрепиш приятел, или просто човек в нужда и задвижите нещо заедно, заговори се за него и започне да се случва в целия свят.  Ние ученическия съвет на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора за поредна година се включихме в Международния ден на розовата фланелка, защото знаем, че заедно ще успеем да се преборим с тормоза в училище, защото знаем, че заедно сме по-силни и можем да бъдем добри!