logo3
 • slider-01.jpg
 • slider-02.jpg

 • Играй с приятели офлайн

  collage lionsКампанията на Лайънс клуб Стара Загора – Августа „Играй с приятели офлайн“ продължи на 17.10.2017 от 12:00 часа в двора на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ специално за третокласниците на училището.

  Съвместно с училищното ръководство членовете на клуба организираха празник със спортно-развлекателни игри на открито и заедно мотивираха учениците да се движат повече като превенция срещу диабет и зависимостта от електронните устройства и интернет.

  Забавлението за учениците от паралелките на III клас ще бъде от полза за социалното общуване и възпитанието на децата в двигателна активност и се организира със съдействието на професионалните аниматори на Парти център ТМ, и Музикална агенция „Арт мюзик”, а средствата за кампанията са предоставени от членове и приятели на Лайънс клуб Стара Загора – Августа. Източник: http://lions-augusta.com/club/?p=1568

  Галерия

 • Ден на Стара Загора

  SAM 7321 началнаПетокласниците от Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" присъстваха на вдигането на националния флаг пред сградата на Общината. Децата заедно с класните ръководители г-жа Дженева, г-жа Загорчева и г-жа Желязкова - директор на Второ основно училище "Петко Рачов Славейков", поднесоха цветя пред паметника "Защитниците на Стара Загора" и символичния камък на възстановяването на Стара Загора в парк "Пети октомври".

  По същото време в двора на Второ основно училище шестокласниците проведоха турнир по футбол /момчета/ и волейбол /момичета/. С много настрение и борбен дух се проведе състезанието. Победа при момчетата завоюваха учениците от VI "Б" клас, а при момичетата VI "Г". И макар че имаше победители - нямаше победени, всички се забавлявха в слънчевия, празничен ден на Стара Загора!

  Галерия

 • Будителите в миналото и днес

  nach 1.11 IliqnaНа 27.10.2016 г., в навечерието на прекрасния български празник 1-ви ноември, Ден на Народните будители, в Актовата зала на Второ ОУ"Петко Рачов Славейков", учениците от III "А" клас с класен ръководител г-жа Илиана Даскалова проведоха открит урок по Родолюбие под надслов: „Будителите в миналото и днес‘‘.

 • Обучение - Envision

  envision nachТрадиция във Второ ОУ "Петко Рачов Славейков" е да се държи на високата успеваемост на учениците. Отличните им резултати се постигат чрез професионализма на преподавателите и навлизането на ИКТ в обучението. Затова на 5 октомври - Ден на Стара Загора колегите се включиха в квалификационен курс, който ги запозна с възможностите на Envision.

  Галерия

 • Открити уроци с mozaBook

  DSC 0035 vertВ деня на информационно-комуникационните технологии във Второ ОУ„Петко Рачов Славейков“, гр. Стара Загора, бяха проведени открити уроци с учениците от IV „Д“ клас с класен ръководител госпожа Маруся Колева и с I „Д“ клас с класен ръководител госпожа Рая Стефанова. И двата урока демонстрираха как най-модерните технологии намират място в учебния процес.

  Благодарение на образователния софтуер mozaBook четвъртокласниците с голяма активност и положителна мотивация взеха участие в темата „България на картата на Света и Европа“. Госпожа Колева представи освен традиционните за българските класни стаи печатни стенни карти и глобус, електронни многослойни карти (mozaMap) и 3D изображение на земното кълбо. Интересът на учениците се повишаваше непрекъснато и от възможността, самите те да работят на мултитъч екрана, за да обследват наблюдаваните обекти.

 • Откриване на интерактивни зали за компютърно обучение

  zala nachНа 19 октомври Второ ОУ"Петко Рачов Славейков", гр. Стара Загора, сбъдна поредната мечта на своите възпитаници и техните учители, като откри две интерактивни зали за компютърно обучение, оборудвани със средства, спечелени от проект "ИКТ в образованието" на МОН.

  В препълнената зала директорът на Второ ОУ, г-жа Желязкова и областният управител на Стара Загора, г-н Ранов,

 • Римувам в рамка

  rimuvam v ramka nachВ националната седмица на четенето учениците от IV "Д" клас с класен ръководител Маруся Колева, направиха изложба от свое творчество под надслов "Римувам в рамка". Проведено бе и състезание за най-бърз четец. Четвъртокласниците прочетоха приказка по роли на I "Д" клас с класен ръководител Рая Стефанова. Разказаха за своите първи книжки, които са прочели, за любимите си приказки и за това, колко е интересно в света на книгите. Съвместната инициатива с първи клас бе много емоционална среща. Първокласниците също споделиха кои са им любимите приказки и как с нетърпение очакват да се научат да четат.

  Галерия

 • "Шеметна надпревара" - Велико Търново

  "Шеметна надпревара" - едно незабравимо преживяване.

  Заредени с много енергия, учениците от VIА, VIБ и VIВ, разделени на четири отбора, се впуснаха в състезателната игра. Изпълнявайки задачите от регламента на състезанието, те се запознаха със забележителностите на град Велико Търново - паметника на Асеневци, паметника на Майка България, къщата с маймунката, Самоводската чершия, къщата и паметника на писателя Емилиян Станев, църквите "Св. 40 мъченици" и "Св. Димитър". Въпреки че първи бе отборът на "сините", победители бяха всички  участници заради положителните емоции, които изпитаха.

  Учениците разгледаха крепостта "Царевец" - главната българска крепост по време на Второто българско царство. В Мултимедийния посетителски център - най-новия музей във Велико Търново, се запознаха с живота, занаятите, войнската слава и дохувността на старата българска столица. В атракцията пред тях оживяха владетелите, разнесли славата на Второто българско царство. В програмта бе включено и разглеждане на Дряновския манастири пещерата "Бачо Киро" - един от 100-те национални туристически обекти.

  Един невероятен завършек на успешната учебна година!

  Галерия

 • Национална седмица на четенето

  week nachЛюбовта към книгата и интересът към четенето подтикна учениците на Второ ОУ"Петко Рачов Славейков", гр. Стара Загора да посветят текущата седмицата на нея, на книгата. Седмицата стартира с благотворителна инициатива на децата от III"Г" клас.

 • Спортни игри

  sportni igri nachПо случай празника на Стара Загора - 5 октомври, учениците на Второ ОУ"Петко Рачов Славейков" взеха участие в спортните състезания, организирани от община Стара Загора.

  Нашите момчета и момичета демонстрираха отлична отборна игра, спортен дух, желание за победа и заслужиха призовите места в следните направления: волейбол, баскетбол и тенис на корт.
 • 5. 10. 2016 г.

  5.10.nachДнес, 5 октомври, Стара Загора отбелязва 137 години от полагането на първия камък, символизиращ възстановяването на града след Руско-турската освободителна война.

  Учениците от Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" и ръководството взеха участие в празничното шествие.

  Галерия

 • Ден на европейските езици в 3 клас

  AE nachДенят на eвропейските езици беше отбелязан и с третите класове при Второ ОУ”Петко Рачов Славейков”, гр. Стара Загора под ръководството на г-жа Стоева с кратка беседа за създаването на деня на европейските езици. Бяха изработени по два постера за всяка класна стая  и на децата бяха раздадени флаш–карти с поздрава ”HELLO” на повече от 20 eвропейски езика. По този начин децата се забавляваха и се запознаха с езиковото многообразие на европейската общност.

  Галерия

 • Поздравителен адрес 1.XI

  2 o osnovno uchilishte

 • Ден на народните будители

  1.11.2015В навечерието на Деня на народните будители ученици от Второ основно училище "П. Р. Славейков" град Стара Загора организираха тържествена вечер, продължавайки традицията на преклонение към всички българи,запазили нашата култура и самосъзнание. На 28.X.2015 г. в актовата зала на училището се проведе празник на историческата памет и националното ни самочувствие.

 • Ден на европейските езици

  25.09.2015На 25 септември 2015 г. учениците от пети, шести и седми клас отбелязаха деня на европейските езици с викторина, организирана от преподавателите по английски език - г-жа Антоанета Христова и г-жа Радостина Илчева. Водещи бяха Петър и Александра от VII В клас. Учениците получиха награди, осигурени от организацията " Европа директно", чиито представители ни гостуваха. Малките "славейчета" под ръководството на г-жа Даниела Димитрова поздравиха участниците и гостите с песен.  Галерия

 • Обръщение към родителите на малките ученици

  Уважаеми родители,

  Ръководството на Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" предоставя на Вашето внимание указания за безопасността на вашите деца при движението им по пътищата.

  Обръщение

 • 5.10 - Ден на Стара Загора

  IMG 3362Днес, 5 октомври, Стара Загора отбелязва 135 години от полагането на първия камък, символизиращ възстановяването на града.

  Петокласниците от Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" присъстваха на откриването на тържествата и поднесоха цветя на паметника в парк "Пети октомври".

  Галерия

 • Пети октомври

  peti-otomvri5

  На пети октомври отбелязахме празника на града като участвахме в празничното шествие. 

  В представителния блок на Второ основно училище се включиха ръководството на училището, ученици и учители.