вторник, 5 декември 2017 г.

Стъпала на знанието - I кръг

Над 40 ученици от пети и шести клас на Второ основно училище се включиха в Първия предварителен кръг на националното състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература”, инициирано от Сдружение „10 книги”. Надпреварата се проведе на 9 ноември 2017 година. Участниците  работиха по зададен тест с 20 задачи за възрастовата група 5 - 6 клас. Учениците мериха сили в знанията си върху учебното съдържание от предходната учебна година. Национална комисия оцени индивидуалните им постижения, като резултатите бяха обявени на 29 ноември 2017 год.

Сдружение “10 книги” след проверката на писмените работи награди участниците с грамоти за достойно представяне и показани знания по български език и литература. Общо 14 ученици от пети и шести клас са класирани за следващия етап в националното състезание.

Вторият предварителен кръг ще се състои на 15 февруари 2017 г. и ще изисква писане на текст, съобразен с вида на писмените съчинения, изучавани в съответния клас. Тези, които достигнат максимален резултат /не по-малко от 46 точки/, отиват на финал.

Ръководството на училището благодари на класираните ученици и на техните преподаватели за успешното им представяне и им пожелава успехи и на следващия II предварителен кръг.