сряда, 15 ноември 2017 г.

Документалната фотоизложба „Училището днес - с духа на Славейков“

Откриването на документалната фотоизложба „Училището днес - с духа на Славейков“ е поредната инициатива на Второ основно училище по случай 60-годишнината на училището и 190-годишнината от рождението на неговия патрон.

На 15 ноември 2017 г. в кестеновата алея в парк „Пети октомври“ директорът на училището г-жа Милена Желязкова сред присъстващите официални гости, ученици, учители и съграждани акцентира върху постиженията на институцията и благодари на всички, допринесли за успехите и за осъществяването на смелите и успешни инициативи на Второ основно училище.

Поздравления получихме от омбудсмана на Стара Загора г-жа Надежда Чакърова-Николова, от г-жа  Пенка Чавдарова, началникът на отдел „Образование” в Община Стара Загора, от председателя на училищното настоятелство г-жа Румяна Бончева.

Всички присъстващи имаха възможност да се докоснат да незабравимите мигове от училищния живот, запечатани в снимките от изложбата - моменти от празници, уроци, състезания, пленери, срещи с известни успели личности. От фотосите струеше ентусиазма, увереността и будния Славейков дух сред всички възпитаници и техните учители.