четвъртък, 16 ноември 2017 г.

„Пътят на светлината” - концерт-спектакъл

На 16.11.2017 г. в Държавна опера – Стара Загора бе представен празничния концерт-спектакъл „Пътят на светлината”, посветен на 60-годишнината от основаването на Второ основно училище ”П.Р.Славейков” и 190-годишнината от рождението на неговия патрон. На сцената се изявиха както ученици от училището, така и гостуващи артисти. Водеща тема бе светлината, която струи от бивши и настоящи възпитаници, учители и всички, докоснали се до духа и успехите на Второ основно училище.

С вълнение многобройната публика в залата проследи постановките на клуб ”Играя, уча и творя” с ръководител Мима Михайлова, на „Пеперудена магия” с ръководител Мара Цонева, танца на най-малките от подготвителна група под ръководството на Магдалена Славова, както и танца на хип-хоп групата. С магия и професионализъм заплениха изпълненията на танците на хореографа Кремена Костова, спортните и народни танци, изпълнени от клубовете „Загора данс”, „Импала”, ТФ „Тракийче” и школата за класически танци към читалище „Родина”, хип- хоп формацията "The Scary Shadowzzz" с ръководител Мария Бонева.

Настроението на публиката бе повдигнато и с изпълнението на Военния духов оркестърна Втора механизирана бригада с диригент Цветомир Василев и ВФ „Славейчета” с ръководител Даниела Димитрова, а изпълнението на „Моя страна, моя България” от тримата тенори Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров вдигна на крака всички гости на събитието.

Конферансие на спектакъла бяха учениците на Второ основно училище Александра Петкова и Християн Величков.

Сред гостите бяха заместник-областният управител Петя Чакърова, народният представител Борис Кърчев,заместник-кметът Иванка Сотирова, началникът на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова, началникът на отдел „Образование, култура и младежки дейности” Пенка Чавдарова, омбудсманът Надежда Чакърова-Николова, бивши и настоящи преподаватели, ученици и спомосъществуватели на Второ основно училище.

В своето видео-обръщение директорът на училището Милена Желязкова се обърна с благодарност към всички, допринесли с труда си за просперитета на училището и с пожелание за здраве, смело следване на мечтите и нови успехи. Поздравителни адреси, цветя, подаръци и приветствия за юбилея бяха получени от училища и други институции от Стара Загора и цялата страна.