logo3
 • slider-01.jpg
 • slider-02.jpg

 • Ден на европейските езици

  Dey nachНа 26 септември 2016 г. учениците от IV "Б" клас отбелязаха деня на европейските езици. Четвъртокласниците заедно със своята преподавателка Деана Иванова, посетиха децата от I "Б" и I "Д" клас и чрез забавни, весели песни и пиеси показаха на малките ученици колко е хубаво и лесно да се учи английски език.

  Галерия

 • Тържествено откриване на учебната година

  nachalna 15.09За поредна година, на 15.IX. във Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“, гр. Стара Загора, първият звънец удари. Годината стартира с 850 ученици от I  до VII клас.

  Началото на празника сложи посрещането на знамето на училището. Веднага след това бе издигнат националният флаг на Република България. Специални гости на празника бяха:

 • Покана - 15.09.2016

  pokana16 17 nach

   

   Скъпи деца, отново е време училищният звънец да запее и класните стаи да се изпълнят с весел смях. 

  Каним Ви да споделите с нас вълшебството на първия учебен ден!

  Очакваме Ви!

   

  За повече информация вижте приложения файл.

 • Кеймбридж сертификати

  Шестокласници от Второ ОУ "Петко Рачов Славейков" гр. Стара Загора, се явиха на изпит през лятната ваканция за ниво на владеене на английски език към Кеймбридж. Децата показаха трайни знания и завоюваха сертификати ниво B1 и A2. 

  VI "A" клас - Иван Иванов Филев - В1 ниво

  VI "A" клас - Сара Пламенова Иванова - В1 ниво

  VI "A" клас - Лиляна Севдалинова Павлова - А2 ниво

  VI "В" клас - Димитър Кирилов Василев - А2 ниво

  Пожелаваме им още много успехи!

 • Move week 2015

  IMG 2553234Завидна физическа подготовка показаха ученици и учители на Второ ОУ „П. Р. Славейков” в състезанията, организирани по повод европейската седмицата на мобилността – Move week-2015.

  Малки, големи и още по-големи се надпреварваха в различни спортове, демонстрираха хъс, непоколебимост и увереност, че са най-добрите.

  Галерия

 • Откриване на учебната 2015/2016 година

  15.09.2015Нестандартно, закачливо, емоционално...

  Така протече тържественото откриване на новата учебна 2015 / 2016 година във Второ основно училище. По традиция и с много заряд събитието започна с тържествено слово на Директора – госпожа Милена Желязкова.

 • Апел материална база

  Уважаеми родители, скъпи ученици,

  В началото на новата учебна 2015 - 2016 година приоритет за Второ основно училище „П. Р. Славейков” са учениците. Всички ние – ръководство и учители – се стараем да осигурим оптимални условия за високите постижения възпитаниците. Безспорни са стремежите ни децата да бъдат първи не само по успех и полагаме огромни усилия те да получават най-доброто в най-добрата среда.

 • 15.09.2014 Един незабравим празник

  DSC 8744Септември е месецът на есенното слънце, топлите багри и множество цветове. И не само... Той е символ на устрема към знание, умение и успех; на стремежите към израстване и себеутвърждаване.

  И тази година първият учебен ден влезе във всеки български дом, за да дари усмивка първо на най-малките – първокласниците, после на всички нас – ученици, родители и учители...

  С много настроение, позитивен заряд и светли надежди за бъдещето отново посрещнахме своите малки, големи и още по-големи във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” – Стара Загора, защото децата са нашето бъдеще, а знанието е богатство...

  Галерия

 • Откриване на учебната година

  Уважаеми родители и ученици,

  каним Ви на тържественото откриване на учебната 2014/2015 година, което ще се състои на 15.09.2014 г. от 10:00 часа в двора на Второ основно училище "Петко Рачов Славейков".

  Всички ученици да се явят в училище не по-късно от 09:45 часа.

  От Ръководството

   

 • 26 септември - Ден на европейските езици

  den-ezici-s

  На 26.09. се отбелязва денят на европейските езици. Ученици от четвъртите класове на II- ро ОУ "П.Р.Славейков”, с преподавател г-жа Деана Иванова посетиха по-малките деца от първите класове. С приказки, стихчета и песни на английски, те показаха колко е хубаво да се учат чужди езици.

 • Участие в световна здравна инициатива - JAM World Record

  JAM World record

  На 26 септември, 2013 в 10.00 часа нашето училище участва заедно с хора от целия свят във втория годишен JAM ден.

 • Начало на учебната година

  Тържеството по случай откриване на учебната 2012-2013 година ще се състои на 17 септември от 9:00 часа в двора на училището.