събота, 16 юни 2012 г.

Среща на поколенията във Второ основно училище

На 16 юни 2012 г. във Второ основно училище „П. Р. Славейков” гр. Стара Загора се проведе среща на поколенията. Инициативата за срещата бе на бивши възпитаници на училището и на г-жа Милена Желязкова – Директор на ІІ ОУ.

В програмата на инициативата беше предвидено и се осъществи следното:

1. Срещи на съвипускниците, на бивши директори и учители;
2. Обща снимка на всички, отзовали се на поканата;
3. Поднасяне на цветя пред паметната плоча на Анастасия Тошева;
4. Влизане в сградата на училището и разглеждане на класните стаи и кабинети, на обновения физкултурен салон, на компютърните и мултимедиен кабинет;
5. Приветствие на гостите от г-жа Милена Желязкова – Директор на ІІ ОУ;
6. Отговор на поздравленията от страна на инициативния комитет и гостите;
7. Изпълнения на ДВГ „Ян Бибиян” и ДТШ „Везни” , формации към училището;
8. Прожекция на филми за училището;

Срещата започна в обявения час – 12,00. Въпреки горещия съботен ден, бяха се отзовали много от бившите учители и две от бившите директорки на училището- г-жа Надежда Дечева и г-жа Пенка Ялъмова, г-н Слави Славов – бивш зам. директор, настоящи учители в училището и бивши ученици. Направена бе обща снимка на участниците, след което бившите възпитаници се пръснаха да разглеждат училището и да се потопят в спомените за детството си. Г-жа Милена Желязкова приветства гостите. На приветствието отговори Тодорина от инициативния комитет. Много емоционални бяха думите на бившите директорки г-жа Надежда Дечева и г-жа Пенка Ялъмова. Иван Горанов от ДВГ ”Ян Бибиян” поздрави с изпълнение на песен гостите, след което на импровизираната сцена изпълниха няколко скеча малките артисти от ДТШ „ Везни”. Бяха изгледани филмови материали за съвременното ІІ ОУ. Инициаторите поднесоха на всички учители цветя. Срещата продължи в неформална обстановка . Инициативата бе отразена в местните медии.