четвъртък, 3 май 2012 г.

Първо празнично семейно ателие „Играй с мен!”

Инициативата „Играй с мен!”, проведена съвместно със сдружение „Родители- Новатори” събра на 3 май 2012 г. в двора на Второ основно училище ученици, родители и учители. Всички се забавляваха заедно в четирите ателиета („Подвижни игри”, „Рисувай с мен”, „Йога”, „Драматизация”) и споделиха радостни мигове, чудесно настроение и усмивки.

Випуска на четвъртокласниците, техните родители и класните им ръководители (Я. Колаксъзова, М. Темникова, Д. Тодорова, К. Димитрова и П. Кожухарова) се включиха активно в организираните от СНЦ „Родители- Новатори” занимания. От малки и големи бяха забравени за кратко предизвикателствата на уроците и дребните ежедневни училищни проблеми в името на едни нови, партньорски, свободни, приятелски отношения между семейството и училището и на едно различно, емоционално, неформално общуване между тях, с основна цел и пресечна точка- създаване на подкрепяща и развиваща среда за децата, в която да има единство между учене, игра и възможност за реализиране на техния пълен потенциал.

Благодарност към вас, родители, за това, че се отзовахте, споделихте с децата си прекрасните мигове и направихте този ден истински празник!