понеделник, 27 февруари 2012 г.

Мартенски благотворителен базар и концерт

На 27 февруари 2012 година за трети пореден път в Държавна опера град Стара Загора се проведе традиционният Мартенски благотворителен базар и концерт, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков”- гр. Стара Загора.

Целта на инициативата е със събраните средства да се изгради и оборудва актова зала в училището.

Празникът започна в 17.00 часа с тържествено откриване на базара от г-жа Гергана Вълкова. Учениците от IV б клас подариха най-голямата мартеница, изработена от тях, и пожелаха здраве, щастие и успехи на ръководството, учители, учащи се. Директорът на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” г-жа Милена Желязкова пое мартеницата и поздрави присъстващите.

На базара бяха подредени направени с много вкус , творчески умения и фантазия мартеници, картички, картини, декоративни предмети, бижута. Желаещите да закупят бяха много и „продавачите” не смогваха.

В 18.00 часа препълнената зала вече с трепет очакваше началото на концерта. Госпожа Желязкова откри с кратко слово представлението.

На поканата да присъстват на Концерта се отзоваха Областният управител на област Стара Загора г-н Недялко Недялков, Началникът на РИО-Стара Загора г-жа Татяна Димитрова, експерти от РИО,преподаватели от Тракийския университет и ДИПКУ- гр. Стара Загора, представители на различини обществени организации, родители, бивши и настоящи учители, ученици.

Неусетно изминаха часовете, запълнени с разнообразната и интересна програма. Водещата „Баба Марта” – г-жа Соня Рачева обявяваше участниците. Малките артисти от ДТШ „Везни”, ВФ „Славейчета”, изпълненията на децата от Подготвителните групи, изящните съчетания на Ася Иванова от VI б клас и на съотборничките й от клуб „Импала”, на танцьорите от ансамбъл „Загорче”, на Теодор Койчинов бяха бурно аплодирани от публиката.

Директорът на операта г-н Красимир Къшев поздрави всички и втората част от концерта бяха изпълненията на артистите от Държавна опера на популярни арии от известни опери.

Духът, атмосферата, преживяванията, емоциите направиха тази чудесна традиция истински празник за всички.