logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Изложба Пленер VI "А" клас

collage1По повод на Славейковите дни във Второ ОУ "Петко Рачов Славейков", гр. Стара Загора, на 15.11. 2016г., се откри изложба Пленер VI"А" клас гр. Златоград. Учениците под ръководството на Гергана Вълкова - учител по изобразително изкуство, показаха своите нарисувани впечатления от престоя си в Родопите.

Основна тема в рисунките е архитектура и архитектурен пейзаж. Красивите бели златоградски къщи греят от рисунките на шестокласниците. Пъстра родопска премяна радва наблюдателя от таблата. При престоя си учениците се запознаха с историята и забележителностите на града, направиха походи до два от четирите параклиса около града, посетиха тракийското светилище в Татул и Перперикон.

Галерия

Ученици

k6 k3 k18

  

 "Учим, творим и се забавляваме! Защото отношението към изкуството и стремежът към творчество са нашите цели - да възпитаваме, да градим интелект, да стимулираме развитието на усета към красотата.

 За да могат децата да бъдат себе си. 

 Да имат самочувствието на знаещи и можещи да могат смело да се изявяват, да са инициативни, да се стремят към победи, и не на последно място – да бъдат уверени, че знаят, че могат, че ще бъдат ..."

Галерия

В света на звездите

collage solarВ света на звездите и планетите от Слънчевата система с V"А" и V"Б" клас в час по Човекът и природата.

Талантливите петокласници представиха своите проекти пред съучениците си и демонстрираха завидно въображение и майсторство.

Галерия