logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Проект "Успех"

004На 19 март Арт студио по проект УСПЕХ проведе своята представителна изява. В него участват 15 деца от 6а, 6в и две от 7в клас. Студиото работи по тема „Европейския съюз през погледа на децата".

Тази година е трета от работата на Арт студиото с ръководител Гергана Вълкова и част от участниците са постоянни – това са учениците Виктория, Янина, Беатрис, Ванеса и Николай от 6а и Кети от 6в клас, други като Таня от 6а, Денис, Пламена и Вяра от 6в клас работят за втора година.

Разгледани са редица страни от Европейския съюз като се започна от основателките – Франция и Германия. Тази година се разглеждат страните Холандия, Дания и Швеция. Заниманията преминават в разработване на отделни интересни аспекти от живота на тези страни – географско положение, икономика, култура и се рисуват с различни материали и техники интересни моменти.

На представителната изява бяха показани произведения, отнасящи се само за Холандия. Това са рисунки на градове, мелници, градини с лалета, известните футболисти донесли толкова поводи за гордост на страната си, рисунки в стила на големите художници Ван Гог и Рембрант. Има и интересни произведения върху стъкло на коледна тематика, които на тази проява не бяха показани поради липса на възможност за експониране, а по-сръчните ученици започнаха и работи на платно като истинските художници. Освен изложбата бяха показани и презантация за работата през изминалото време от Таня от 6а клас и филм, направен от Кети от 6в клас. Присъстваха гости – зам. директорите на училището госпожите Цоловска и Колева, г-жа Робакова, г-жа Кирова, колеги учители и малките художници от 2а клас. Работата на Арт студио продължава до 7 май.