logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Проект "Успех"

Арт студио

 арт6  арт5  арт4
Завърши четиригодишнта работа по Проект Успех - Арт студио с ръководител г-жа Гергана Вълкова. Част от децата в самото му начало бяха четвъртокласници, а днес вече са седмокласници. Това са Кети и Плами от VIIВ , Бети, Вики, Ванеса и Таня от VIIА. Учениците работеха по тема "Европейският съюз през погледа на децата". Тази година творците се спряха на православието - Гъция и Румъния и на някои техники, които иначе са недостъпни за учениците в училище - сух пастел и стъклопис.
 арт2  арт1  арт3

 

Клуб „Аз и природата“

Аз и природата 1

На 12 февруари 2015г се проведе представителна изява на клуб „Аз и природата“.  В присъствието на своите родители първокласниците показаха колко много знаят за живата и неживата природа. Представиха малки етюди, отгатваха гатанки, решаваха кръстословици. Похвалиха се с грамота за осиновяване на птица от Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“. Разказаха за видяното н Астрономическата обсерватория в Стара Загора. Гостите разгледаха изложба от изделия, изработени и подредени от малките природолюбители.

Клуб „Млад еколог“

млад еколог 2На 11 февруари 2015г се проведе представителна изява на клуб „Млад еколог“. Учениците показаха пред своите гости какво са научили за опазването на природата. Младите еколози споделиха, че Земята е застрашена и всеки с малко усилия маже да помогне да я съхраним за идните поколения. Децата пяха, рецитираха, рапираха. Накрая подложиха на изпит и своите родители. Разказаха за незабравимите мигове, прекарани в Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“ и Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“. Гостите видяха как от непотребни пластмасови и метални изделия, хартия и картон, могат да бъдат изработени красиви неща.

Представителна изява на Арт студио по проект Успех

004На 19 март Арт студио по проект УСПЕХ проведе своята представителна изява. В него участват 15 деца от 6а, 6в и две от 7в клас. Студиото работи по тема „Европейския съюз през погледа на децата".

Тази година е трета от работата на Арт студиото с ръководител Гергана Вълкова и част от участниците са постоянни – това са учениците Виктория, Янина, Беатрис, Ванеса и Николай от 6а и Кети от 6в клас, други като Таня от 6а, Денис, Пламена и Вяра от 6в клас работят за втора година.

Разгледани са редица страни от Европейския съюз като се започна от основателките – Франция и Германия. Тази година се разглеждат страните Холандия, Дания и Швеция. Заниманията преминават в разработване на отделни интересни аспекти от живота на тези страни – географско положение, икономика, култура и се рисуват с различни материали и техники интересни моменти.

На представителната изява бяха показани произведения, отнасящи се само за Холандия. Това са рисунки на градове, мелници, градини с лалета, известните футболисти донесли толкова поводи за гордост на страната си, рисунки в стила на големите художници Ван Гог и Рембрант. Има и интересни произведения върху стъкло на коледна тематика, които на тази проява не бяха показани поради липса на възможност за експониране, а по-сръчните ученици започнаха и работи на платно като истинските художници. Освен изложбата бяха показани и презантация за работата през изминалото време от Таня от 6а клас и филм, направен от Кети от 6в клас. Присъстваха гости – зам. директорите на училището госпожите Цоловска и Колева, г-жа Робакова, г-жа Кирова, колеги учители и малките художници от 2а клас. Работата на Арт студио продължава до 7 май.