logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Състезание по скоростно изкачване 2017

Шипка 2017 smallНа състезанието по скоростно изкачване на стълбите към храм-паметника Шипка, което се проведе на 25.08.2017 г. по случай 140-годишнината от героичните боеве, останали в историята като Шипченската епопея участвахa 7 деца от Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" - 5 момчета и 2 момичета.

Всички успяха да преодолеят и изкачат екстремното трасе нагоре към върха, преодолявайки бегом 890 стъпала. Най-челно класиране заеха Никола Колев - 5-то място, Александър Петров - 6-то място и Теодор Кръстев - 7-мо място.

Адмирации за усилията и волята, които показаха в това трудно състезание нашите деца!

Състезание по творческо писане

collage AEsummerПрез учебната 2016/2017г. Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" се включи за първи път в националното състезание по творческо писане на английски език от шести до дванадесети клас. Тринадесет ученици от шести и седми клас писаха есе по една от трите предложени теми за всяка възрастова група. Общият брой на състезаващите се ученици надхвърли 4800. Сред шестнадесетте национални финалисти от шести клас са Пламен Красимиров Попов от 6б клас и Ясен Вълев Вълев от 6г клас. 

Отлични резултати на НВО 2017

collage 24майУчениците на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ – Стара Загора са в тройката най-добре представили се училища в региона според резултатите на Националното външно оценяване за 4 и за 7 клас.

В „малките“ матури при завършващите начална степен на обучение, славейковци са на трето място със среден брой точки – 91,5 от 100 възможни според резултатите от тестовете по български език и литература (БЕЛ), математика, човек и общество, човек и природа.

При матурите на големите, отново на трето място, седмокласниците на елитното училище са с 42,7 точки при представянето си на изпитите по български език и литература и математика.

Прочети още...

Републиканско първенство по баскетбол момчета

collage баскетболРепубликанскоБаскетболният отбор на Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" завърши на 4-то място на републиканското първенство, проведено в град Хасково. Отборът заслужаваше най-малкото 2-ро място в класирането, но контузия на финалите на най-добрия играч Михаил Комбаков, който спечели приза за топреализатор на игрите, попречи да спечелим полуфинала срещу отбора на Силистра. В група Б от републиканското първенство нашите спортисти спечелиха категорично първото място в групата след четири убедителни победи - 87:64 срещу Ямбол, 82:61 срещу Раковски, 71:45 срещу домакина Хасково и 72:38 срещу София.

В полуфинала срещу момчетата от Силистра Михаил Комбаков получи тежък удар в бедрото още в началото на срещата и това предопредели изхода на двубоя. В мача за 3/4-то място загубихме по драматичен начин в последните секунди от отбора на Ямбол с резултат 79:83.

Нека поздравим тези деца, които се раздадоха на максимума на възможностите си, за да представят училището ни по най-добрия начин.

Галерия