Международен конкурс „Волшебный мир сказок”

Със съдействието на Руски център за втора поредна година децата от IIа клас с класен ръководител г-жа Яна Колаксъзова при Второ основно училище „П. Р. Славейков“ бяха участници в Международния конкурс „Волшебный мир сказок”, организиран от Дружеството на сънародниците и приятелите на Русия“, гр. Опово, Сърбия, който се провежда в рамките на фестивала „Седмица на руското детско кино“.

Задачата на конкурса бе участниците да изобразят приказен герой или илюстрация към приказките на народите по света. Малките художници от Стара Загора участваха в категорията за деца от 7 до 10 години с рисунки по мотиви от Българските народни приказки.

Целта на конкурса е укрепване на международните културни връзки и привличане на вниманието на младото поколение към културата, с цел популяризиране на детското културно творчество, развитие на художествен и естетически вкус, фантазия, въображение, както и откриване и подпомагане на талантливи деца и младежи.
В конкурса участваха общо 425 произведения от 26 държави: Австралия, Египет, Естония, Беларус, България, Германия, Гърция, Йордания, Италия, Казахстан, Киргистан, Ливан, Луганска Народна Република, Мароко, Монголия, Обединени Арабски емирства, Палестина, Русия, Сърбия, Сирия, Словакия, Турция, Узбекистан, Украйна, Франция и Швеция.
Малчуганите от IIа клас бяха отличени с грамоти за участие и благодарствена грамота за г-жа Колаксъзова за неоценим принос в развитието на детското художествено творчество.
Заповядайте на виртуалната изложба от детските рисунки на всички участници: https://youtu.be/HaK8CRxsic0