За традиционните и иновативни методи на обучение – как го правят третокласници в паралелка „Дигитален клас“


Представяме ви госпожа Денка Иванова – преподавател по предприемачество и програмиране в старозагорското Второ основно училище „П. Р. Славейков“ и третокласникът от нейната паралелка Ивайло Георгиев.

III-а клас е иновативна паралелка „Дигитален клас“ от тази учебна година, а учениците в него са многократно награждавани от национални състезания и конкурси.

Последните им постижения са от края на миналата учебна година от финала на Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“. Тогава второкласничка Пламена Панчугова спечели първо място, а Ивайло Георгиев получи грамота за дизайн. Достойно се представиха и съучениците им Гергана Аврамова, Дара Дочева, Симона Радева, Рада Арабаджиева, Ралица Йорданова, Камелия Атанасова и Мартин Кондузов.

Учениците са участвали още в Европейската седмица на програмирането; Националният конкурс за компютърна графика „Виртуална книга на добротата“, гр. Монтана; Националната изложба за ученическо творчество „Заедно“, гр. Лясковец и др.

„В основата на иновацията е интегрирането на информационните технологии в учебния процес по различни учебни предмети“, казва госпожа Денка Иванова.

А третокласникът Ивайло мечтае да стане програмист или пожарникар.

Преподавател и ученик бяха гости на предаването „Моята неделя“ в Радио Стара Загора. В звуковия файл можете да чуете разговора с тях.

https://bnr.bg/starazagora/post/101532070/?fbclid=IwAR2gBV5SWdMgA_iZ6SaPr_zXg58SWZvoDETGra0UuPhzHWzXERwbg4-VE-w